Meltdown

A régi freeblogos blogot próbálom áthozni.

Filmszemle 1.

Itt ülök egy netkaféban a Mammut nevű idő- és pénzelherdáló centrumban. Nagyjában tombol a 38. magyar filmszemle. Ma még csak dokfilmek vannak, amiből tegnap is láttam párat – mármint amibe éppen bele nem aludtam. Melegséggel töltött el, hogy milyen balfaszok vagyunk. Ha ilyen minőséggel be lehet jutni a szemlére, akkor nem tudom, hogy a Sapisok mit vacakolnak. A belógó mikrofon pl. alapkövetelmény volt. Legalább mi stresszeljük magunkat, hogy annnnyira szar éppen ne legyen…

Holnap kezd kicsit felturbózódni a műsor, jönnek a kísérleti filmek, majd jönnek a nagyjátékfilmek, ami küzül a leginkább a Szász János Csáth Géza-adaptációját várom. Az este, micsináljon az ember dühében pár félresikerült dokfilm miatt, mozi, Christopher Nolan új filmje. Meglepően jó, ha az ember bele tud feledkezni a végére fantasy-izű forgatókönyv miliőjébe. Bűvészek és varázslat, olyan jó Nolanosan szétszabdalt narratívával (persze messze nem olyan nehezen követhető, mint a Memento).

Tegnapelőtt este Shakespeare, Kenneth Branagh-tól, Ahogy tetszik. Gyönyörű természetes helyszínek, okés operatőri munka természetes fénnyel, multikulti alappoén, könnyed és ezáltal könnyű. De azért nem volt halálosan rossz, volt benne pár poén. Csak sajnos én még színpadon is nehezem veszem be a shakespeare-i crossgender cselt, miszerint egy barna sapkától mindenki férfinak néz, nemhogy moziban.

Azonkívül baszott nagy szél van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: