Meltdown

A régi freeblogos blogot próbálom áthozni.

Tres Manos

Közben kézenközön a blog betöltötte a második életévét. Üvölt, rugdalózik, megtanult pár magyar alapszót: “bazmeg”, “izé”, “sört”, “please”, “politikai korrektség”.

Ahogy egyre öregebb lesz, egyre őszintétlenebb lesz. Egyre kevesebb dolgot mondok el itt. Nem azért, mert egyre többen olvassák, és nem merem vagy nem esne jól (sose érdekelt, egyesek még emlékezhetnek ominózus sztorikra, visszakereshetők). Valahogy már nincs tétje. Vagy nem érdekel. Vagy mittomén. Lehet hogy most értem abba a korba, ahova a rockzene a kilencvenes évek elején a Nirvánával: nemérdekel, unom, whatever.

Szóval jól elbasztam ilyen fronton. Egyre több ismeretlen faszkalap kezdi nyomatni a nemkívánt kommentjeit, mintha neki lenne az a szövegdoboz oda kitéve. Fasza volt, jó volt, ennyi volt? Nemtom. Nem a nyomás, mindig élveztem a nyomást (a gyémánt se fejlődik nyomás nélkül). A sok izzadt analfabéta ujjbegy, akik most már mindenhol minden gombot nyomogatnak. Mintha felelősséggel tartoznék valakinek… Szerintem az ember nem a majomtól származik, hanem a piaci légytől.

De azért ökörségek még mindig jutnak az eszembe. Például, hogy de jó lenne ha az embereknek három keze lenne. Egy csomó problémát megoldana: lehetne két kézzel vezetni és közben sebességet váltani, a “nem szabad mobilozni a kocsiban, csak hands free szettel” törvény is meghaladott lenne. Lehetne egyszerre két villát és egy kést markolni: ez megkönnyítené a savanyúságzabálást a püré/hús mellett. Egyszerre lehetne a bugyiban matatni és ezeket az újfajta melltartókat két kézzel ügyesen kikapcsolni. Tom Pettynek egyszerűbb lenne egyszerre gitározni, szájharmonikázni és dobolni, de az énekesgitárosok is végre elkezdhetnének sétálni a színpadon, sőt kottát lapozni is egyszerűbb lenne. Két kézzel gépelnénk s közben az egérrel is lehet bánni, ez jelentősen megnövelné a hatékonyságot CounterStrikeban, Doom III-ban és Unreal Tournamentben. Analógfotózáskor egyszerre tudjuk a gépet stabilan tartani és elöl az objektívet tekergetni. Hanyattfekve olvasáskor nem kellene letenni a könyvet hogy lapozzunk. Egyszerre lehet sózni, keverni és kóstolni a fövő levest. Arról nem is beszéltem, hogy egyszerre lehet védekezni és pofozkodni. És amikor szeget versz be, magadnak tudsz kontrát tartani.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: