Meltdown

A régi freeblogos blogot próbálom áthozni.

Minisztránsfiú lennék

Mivel Deme… Tempetőfi meghajított evvel a politikai labdával, nincsmicsináljak, muszáj induljak miniszterelnöknek.

Megválasztásom esetén ezen eszközléseket foganatosítanám, illetve a következő möszurákot tenném, vagyishogyhát ordinba parancsolnám:

Ingyenessé tenném mindig, mindenhol a parkolást, új parkolókat hoznék létre egyes állami egyetemek épületei helyére.

Ha már itt tartunk, megszüntetnék fentemlítettekben egy csomó szakot, a többin pedig szigorított létszámú csoportokat hoznék létre, egyszersmint megszüntetve a fizetéses helyeket. Arra ott vannak a magánegyetemek.

Kötelezővé tenném az iskolákban XII. osztályig a média-művészeti oktatást is a matek és a román mellett, úgysmind képzőművészet, zene, fotográfia, dráma, film, multimédia. Vagy ez már megvan? Nemtom, most lesz a tízéves találkozóm.

A nemzeti filmalapot függetlenné tenném nemzetgazdasági tényezőktől, s az elosztó bizottságok összeállítását rendszerezettebbé, gyakoribbá és átláthatóbbá tenném, hogy jobban tükrözze a “szakmát”, hahaha.

Minden 18 évét betöltött polgár kapna egy ingyenes bankszámlaszámot, egy kártyát és egy darab egyhavi fizetést egy általa kiválasztható banknál. Mindenféle tartozásokat (villany, gáz, stb) csak ezeken keresztül lehet majd fizetni. A ghisék, bodegák, papírtologatások és a sorbanállások teljesen megszűnnek.

Egyszerűbbé tenném a cégalapítást, létrehoznám az ingyen igénybe vehető állami könyvelő hivatalát (az ombudsmanékhoz hasonlóan) a másfél évnél fiatalabb cégek számára. Ezalatt stressz, félelmek és bürokrácia nélkül megtanulhatják, hogyan működnek a dolgok, hogy később jó nagy hasznot termelve jó nagy adót fizessenek.

Felgyorsíttatnám a kibaszott autópálya építését, ha kell, akár drasztikus lépések árán.

Motiválnám a rendben tartott mezőgazdaságot. A pityókát Franciaországból importáló szupermarketekre külön, súlyosabb adót mérnék.

Kötelezővé tenném a székely nyelvleckét az iskolákban. 😀

Elolvasás után realizálódott bennem, hogy Magyarország miniszterelnöke kéne legyek, nem a Romániáé. Bocs. Ezesetben nem tudom. Nem tudom, mit lehetne jobbá tenni. A hal a fejétől bűzlik. Az országot is ki kéne cserélni, nemcsak a miniszterelnököt.

Reklámok

3 responses to “Minisztránsfiú lennék

 1. Endre március 30, 2009 16:23

  Nándika for president!

  • nelli április 1, 2009 10:23

   én támogatlak, nándika 😀

  • nagyimre november 5, 2009 15:07

   Említetted,hogy egyszerűbbé tennéd a cégalapítást.Én találtam egy honlapot,ahol most is tök egyszerű volt.Gyors , olcsó , azonnal megcsinálták, rugalmasak voltak, szóval legalább itt nem volt a szokásos bürokratizmus + adtak egy számlázóprogramot is ingyen. Ha bármire kíváncsiak vagytok még, sok infó találtok erről a http://www.ceget.hu weboldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: